Home » Facebook » 10 Creatieve Facebook covers

10 Creatieve Facebook covers

Creatieve Facebook coversCreatieve Facebook cover maken?

Gebruik jij alle mogelijkheden die een Facebook timeline te bieden heeft? Jij kunt meer indruk maken op bezoekers met een creatieve Facebook cover! Gebruik de kracht van visualisatie en ontvang meer likes!

Heb jij inspiratie nodig?

Ontdek nu 10 super creatieve Facebook covers! Onderaan de pagina geven we een link naar een gratis tool. Daarmee kun jij kinderlijk eenvoudig super creatieve covers maken voor je timeline.

 

Cover voor blogs

10 Creatieve Facebook covers

De Nederlandse seriewebsite maakt goed gebruik van dé superster van Breaking Bad. Het gezicht van Walter White is voor de helft te zien in de profielfoto en voor de helft in de omslagfoto. Deze cover maakt direct indruk, waardoor bezoekers deze Facebookpagina eerder zullen liken!

Cover voor automerken

Ford Cover

Het automerk Ford maakt goed gebruik van de mogelijkheden van de Facebook cover. De Legendarische Ford Mustang is deels zichtbaar als profielfoto en deels als cover. Het resultaat? De Ford Mustang wordt op een fantastische manier weergegeven.

 

Google’s cover

Omslagfoto Google

’s werelds grootste zoekmachine heeft een eenvoudige en kleurrijke cover.

 

Covers drankmerken

Creatieve omslag en profielfoto

Het frisdrankmerk Fanta heeft een geweldige Facebook Cover. De ‘animaties’ zijn zichtbaar in de omslag en het Fanta flesje is creatief weergegeven.

 

Cover voor designers

3d facebook cover

Heb jij een creatief beroep? Dan kan deze Facebook cover jou inspireren! De omslagfoto is een verlenging van de  profielfoto. Bij de omslagfoto is gebruik gemaakt van ‘3D effecten’.

 

Cover voor designers

facebook-timeline-cover

Ben jij een designer en werk jij veel met bijvoorbeeld Photoshop? Dan is deze timeline écht iets voor jou! Bezoekers van jouw Facebookpagina zien direct wat jouw kracht is!

 

Cover voor fotografen

Ben jij fotograaf van beroep? Gebruik jij social media om jou projecten te delen en interactie te hebben met fans? Dan zal deze Facebook cover je inspireren. Deze laat direct je passie zien!

Facebook cover voor fotografen

 

Cover voor biermerken

Facebook cover biermerk

De timeline van Carlsberg laat een glas vollopen met bier. Dit is een krachtige manier om een biermerk sterk neer te zetten via Facebook.

 

Cover voor dierenwinkel

Omslagfoto dierenwinkel

Deze cover is te gebruiken als jij bijvoorbeeld een dierenspeciaalzaak hebt. De viskom is voor de helft geüpload als profielfoto en voor de helft als omslagfoto. Dit is geen doorsnee cover, waardoor je zeker aandacht trekt.

 

Cover voor app ontwikkelaar

Facebook cover app ontwikkelaar

Ben jij een App Ontwikkelaar? Met zo’n soort cover maak jij dit direct duidelijk! Deze cover zal je zeker inspireren om een creatieve Facebook cover te maken!

 

Tool om creatieve Facebook cover te maken

Jij kunt ook een creatieve Facebook cover maken. Je hoeft geen designer te zijn om een profielfoto en omslagfoto in elkaar te laten overlopen. Dit kan heel makkelijk met de volgende gratis tool:

Zelf een creatieve Facebook cover maken

Zo maak jij een cover

  • Upload een foto via ‘Upload Background‘ van 815 pixels breed en 315 pixels hoog
  • Klik op Next Step
  • Download je profielfoto via ‘instantly download
  • Dowload je timeline cover via ‘instantly download
  • Upload beide foto’s via je Facebookpagina